;

Prepoj sa so zemou – zážitkový workshop / Bratislava

Vstupenky na Prepoj sa so zemou – zážitkový workshop / Bratislava.

TÝŽDEŇ PRE ZEM

Je už mnohoročnou tradíciou pripomínať si 22. apríla Svetový deň zeme a potrebu chrániť a starať sa o planétu, ktorá je naším domovom. Nová Akropolis Slovensko Vás pri tejto príležitosti pozýva na viacero podujatí počas dní  22.4. – 26.4.2023.

V našich sídlach na celom Slovensku pre Vás pripravujeme zážitkový workshop „Prepoj sa so zemou“, ekologické tvorivé dielne, workshop o tom, ako žiť každý deň ekologickejšie ako aj online podujatie „Štyri elementy v prírode a človeku“. 

Na jednotlivé podujatia sa môžete prihlásiť podľa pokynov uvedených pri každom podujatí. Podrobnosti nájdete na www.akropolis.sk.

Program podujatí:

PREPOJ SA SO ZEMOU – zážitkový workshop

ŠTYRI ELEMENTY V PRÍRODE A ČLOVEKU – online prednáška

EKO-TVORIVÉ DIELNE

AKO SPRAVIŤ SVOJ DEŇ EKOLOGICKEJŠÍM – workshop

Tešíme sa na Vašu účasť, priatelia, a na to, že spoločným úsilím prispejeme k tomu, aby sa našej zemi ľahšie dýchalo.

„Príroda je jediná kniha, ktorá na všetkých stránkach ponúka zaujímavý obsah.“ (Johann Wolfgang von Goethe)


Prepoj sa so zemou – zážitkový workshop


Počas workshopu sa spoločne pokúsime „započúvať“ sa do prírody a jej reči a uvedomiť si, že všetci sme jej súčasťou. Do workshopu budú okrem sprievodného slova zaradené rôzne cvičenia, úlohy a možnosť zúčastniť sa spoločného kruhového tanca.

Čo Vás na zážitkovom workshope čaká:

  • Rozprávanie o skrytých zákonoch platných v prírode i v človeku.
  • Cvičenia na rozvoj imaginácie a zmyslového vnímania.
  • Prednes básní venovaných zemi a prírode.
  • Symbolizmus rôznych prírodných elementov.
  • Záverečný spoločný tanec pre zem.

Neraz veľké osobnosti, veľké kultúry či filozofické smery, tak východné, ako i západné, súčasné či minulé, upriamujú pozornosť človeka na prírodu a na matku zem – nielen, že sme ich súčasťou, ale vďaka nim sa zrodil a prúdi život v nás. 

Ako sa vraví, príroda je veľká učiteľka a inšpirátorka a čím viac ju človek pozná a rozumie jej, tým viac si vie jej dary uvedomiť, vie k nej pociťovať úctu a obdivovať jej krásu. A nielen to, vedomé približovanie sa k prírode nám umožňuje sa s ňou prepojiť, zladiť, zharmonizovať, začať s ňou viac spolupracovať a žiť s ňou vo väčšom súzvuku. A koniec koncov nás to môže priviesť k poznaniu, že každý vzťah je obojstranný, že ani človek nie je len v pozícii prijímania, ale má veľa možností, ako môže zemi a prírode dávať.

Na tomto workshope sa pokúsime zemi a prírode trošku viac porozumieť, nazrieť pod závoj ich tajomstiev, precítiť to, že sme ich súčasťou a zároveň sa porozprávame o tom, čo všetko môžeme, my ľudia, zemi a prírode dávať. Na záver im symbolicky prinesieme dar prostredníctvom jednoduchého kruhového tanca.

Podujatie sa uskutoční pri jazere Kuchajda. Stretnutie o 14:00 pri vstupe od OC Vivo. V prípade nepriaznivého počasia máme pripravený alternatívny priestor a budeme Vás včas kontaktovať a informovať. Prosíme Vás vziať si so sebou deku. 

„Sme časťou zeme a ona je súčasne časťou nás. Voňavé kvety sú naše sestry, zvieratá v lese, kôň, veľký orol, našimi bratmi. Skaly, vlhké lúky, teplé konské telá a ľudia, všetci patríme do jednej rodiny.“ (múdrosti aztéckych indiánov)

Trvanie: približne 3 hodiny. Prihlasovanie do piatku 21.04.2023 včetne.

Dobrovoľné vstupné vopred ako dar alebo na mieste. Počet miest je obmedzený na 30. V prípade neúčasti nás o tom prosím neodkladne informujte na info@akropolis.sk alebo 0904 403 791 (telefonát / SMS), aby sme Vaše miesto mohli ponúknuť ďalším záujemcom. Ďakujeme za pochopenie.

Prepoj sa so zemou – zážitkový workshop / Bratislava

Miesto
Registrácia
Kuchajda, Bratislava

831 04 Bratislava-Nové Mesto, Slovensko

Organizátor podujatia

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom podujatia - vstupeniek, organizácie, lokality, prosíme kontaktujte organizátora podujatia.

Nová Akropolis, o. z.
Osadná 15, 83103 Bratislava, Slovensko

IČO: 36067008
DIČ: 2021543524

Diskusia